dissabte, 28 d’abril del 2012

LA FRASE DEL DIA.

PORFIDIO FISAC, ENTRENADOR DEL MAD-CROC FUENLABRADA, VA SÉR MOLT DUR I DIRECTE A L'HORA D'ANALITZAR LA DERROTA DEL SEU EQUIP CONTRA EL VALÈNCIA.
"LES TENDRÉ QUE DAR UNA PATADA EN LOS HUEVOS, PERO YO NO MUERO JUGANDO ASÍ".



TINDRA MANOLO LLORACH QUE DIR LA MATEIXA FRASE ALS SEUS JUGADORS DE L'ESPORTIU BÀSQUET VILA-REAL ABANS DEL DECICIU PARTIT FRONT L'ALCORA BÀSQUET CLUB.

divendres, 27 d’abril del 2012

TOT O RES PER L'ESPORTIU BÀSQUET VILA-REAL

Última jornada de lliga a la Primera Divisió Masculina i quasi tot per decidir. Mare meua la tensió que se va a viure en alguns camps aqueste cap de setmana.

Fase ascens.
Amb Almàssera proclamat guanyador fa ja algunes setmanes, queda un altre puesto per a disputar la fase i intentar l'ascens a lliga EBA i eixe lloc serà per a Paterna o per a Port de Sagunt. El calendari ha sigut capritxós i ha decidit que en esta última jornada es dispute en el pavelló del Paterna un partit entre aquestos dos equips precisament, trobant-se ambdós amb els mateixos punts en la classificació. Qui guanye el partit tindrà premio i qui pierda es quedarà amb una meritòria però insuficient tercera plaça.

Descens.
Si per dalt les espases estan en tot l'alt, no menys és la tensió per la part baixa. Ací també tenim involucrats a dos equips. En este cas els candidats són E. B. Vila-real i N. B. Torrent. Els castellonencs partixen amb un partit d'avantatge enfront dels valencians així que depenen de si mateixos. Si guanyen el seu partit contra L'Alcora, estan salvats. Torrent, per la seua banda, ha d'esperar l'entropessó del seu rival i aconseguir traure el seu partit a casa enfront de Morvedre. En una jornada amb horari unificat, és precisament el L'Alcora - Vila-real el partit que s'ha avançat una hora, així que en la segona part Torrent coneixerà si té opcions de salvar-se encara o ja no hi ha res que fer. Curiós que es jugue precisament un partit amb el descens en joc abans que un altre.

www.valenbasket.es

dilluns, 16 d’abril del 2012

ELS XIQUETS D'ORENGA.

El torneig de Mannheim no l'organitza la FIBA, però amb el pas dels anys és tal el prestigi que ha adquirit que està considerat com el Mundial sub-18 o junior oficiós. Els jugadors que triomfen en aquets torneig organitzat en una base militar nord-americana d'Alemanya solen arribar lluny, magnífica notícia per a Espanya, que ahir es va proclamar campiona del mateix després de derrotar Sèrbia per 76-65.


Els xiquets del castellonenc Juan Antonio Orenga, seleccionador nacional, van alçar el trofeu de campió després de firmar un campionat impecable que van concloure invictes darrere d'emportar-se per davant, entre altres, a Estats Units, que per tercera vegada en la història d'este torneig va clavar el genoll davant dels nostres, esta vegada en la ronda de quarts.

La primera vegada que ho van fer, Espanya va guanyar el seu únic títol en aquest torneig. Va ser en 1998, fa 14 anys, i en aquell equip jugaven, entre altres, Pau Gasol, Calderón, Raúl López, Cabezas o Germà Gabriel. No estaven llavors Navarro ni Reyes, que s'unirien per a guanyar el Mundial júnior en 1999.


La selecció sub-18 que el dissabte va conquistar el títol en Manheim recorda molt, salvant les distàncies, a aquella que després es va convertir en la millor generació de la història d'aquest esport al nostre país. Els Josep Pérez -a qui molts comparen ja amb Navarro pel seu desvergonyiment-, Hernangómez (fill de l'exjugador madridista del mateix cognom), Albert Homs (millor jugador del I Torneig Junior Ciutat de Vila-real), Marín, Saiz o Diop (senegalés de 2,08 nacionalitzat espanyol) apunten molt alt.


El president de la FEB, José Luis Sáez, no defuig la comparació amb la famosa generació dels júniors d'or, encara que es mostra prudent respecte d'això: "Aquest equip té algunes individualitats que recorden clarament a les nostres estreles més volgudes i admirades. Ara és la nostra responsabilitat dotar-los de les millors condicions perquè seguisquen amb la seua progressió a base de minuts de qualitat en les nostres competicions".

La majoria dels clubs ACB aposten per ells, com demostra el fet que els 12 jugadors d'aquests selecció juguen en les pedreres de nou dels seus equips. El estudiantes, amb tres representants, és porta la palma, però són Josep Pérez (Barça) i Hernangómez (Real Madrid), que van ser triats per al quintet ideal del torneig, la qual cosa pareixen tindre una major projecció. I la magnifica actuació d'Albert Homs (2,00 Joventut) a la final, jugador que te la seua major virtut en la polivalència, doncs pot jugar d'aler, d'escorta i inclús de base. Sap llegir molt bé el joc.


(De diari MARCA, traducció i adaptació BÀSQUET VILA-REAL.)

dimarts, 3 d’abril del 2012